a

Despre organizatori

Universitatea din Bucuresti (UB) este considerata una dintre cele mai importante institutii de invatamant, cercetare si cultura din Romania, dobandind, in peste 150 de ani de existenta, prestigiu national si international.

Universitatea din Bucuresti

Universitatea din Bucuresti (UB) este considerata cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania, dobandind, in peste 150 de ani de existenta, prestigiu national si international. Prin misiunea asumata, UB este si un formator de personalitati si caractere, contribuind decisiv la formarea noilor elite. Institutia isi modeleaza procesul educational dupa nevoile societatii cunoasterii, in care formarea competentelor si abilitatilor joaca un rol esential. Innoirea si reforma sunt procese constitutive ale UB.

Doua din cele 4 principii fundamentale calauzitoare, „accesul nediscriminatoriu al studentilor si incluziunea sociala, care coaguleaza valorile democratice pe care Universitatea le plaseaza in centrul proceselor de formare a studentilor“ si „implicarea publica“ necesara pentru „a gasi solutii bazate pe cunoastere pentru problemele actuale ale societatii“ se regasesc in acest proiect.

Accentul pus pe formarea abilitatilor transversale si pe pregatirea pentru piata muncii fac din Universitatea din Bucuresti, prin facultatile si structurile de suport puse la dispozitia studentilor, un promotor al noilor politici publice din domeniu.

Facultatile UB promoveaza un parteneriat real si continuu cu studentii, prin intermediul programelor comune derulate cu asociatiile studentesti (Asociatia Studentilor la Istorie «Dacia» si Asociatia Studentilor Facultatii de Matematica-Informatica – ASMI) si cercurile studentesti.

Dezbaterile, conferintele, sesiunile de formare si parteneriatele cu institutii private de pe piata muncii fac din UB una dintre cele mai atractive institutii din Romania.

unibuc.ro

Facultatea de Istorie

Facultatea de Istorie (FI) este recunoscuta pentru activitatea de predare si de cercetare stiintifica de inalta calitate, dar si pentru implicarea in proiecte destinate comunitatii: digitizarea documentelor medievale din Arhivele Nationale, serii de conferinte tematice (Atelierele de istorie moderna si contemporana, conferinte nationale, Conferinte lunare de popularizare a istoriei si prelegeri sustinute de istorici in licee bucurestene, Programul CENTENAR, expozitii tematice – inclusiv virtuale, in cadrul Muzeului UB).

istorie.unibuc.ro

Departamentul de Consiliere si Orientare pentru Cariera

Scopul principal al echipei noastre este de a te ghida inspre o dezvoltarea personala si profesionala optima si in concordanta cu abilitatile, interesele si valorile personale si o cunoastere de sine aprofundata, pentru ca alegerile tale sa fie cat mai aproape de ceea ce iti ofera satisfactie si performanta.

Departamentul de Consiliere si Orientare pentru Cariera, are in componenta doua birouri, cu atributii specifice:

Centrul de Informare, Orientare si Consiliere Profesionala ofera activitati de orientare si consiliere in cariera;
activitati de consiliere psihologica;
activitati de informare a candidatilor la examenul de admitere;
activități de informare cu privire la sistemul de credite, regulamentele Universitatii din Bucuresti, cazare, modul de acordare a burselor si a taberelor, bibliotecile existente la nivelul Universitatii;
activitati de orientare online cu privire la examenul de admitere, studii masterale etc.;
activități de plasare si proiecte de internship precum si identificarea unor resurse de voluntariat pentru studentii UB;
organizare si sustinere de training-uri si workshopuri;
asistarea studentilor in conceperea de CV-uri si scrisori de intentie/motivatie.
Biroul pentru Relatia cu Piata Muncii identifica si incheie parteneriate cu institutii publice si private;
elaboreaza si depune proiecte la nivel de universitate, in parteneriat cu facultati si departamente UB in competitii cu finantare externa;
creeaza si pune in aplicare programe de promovare a Universitatii din Bucuresti;
organizeaza targuri, prezentari si expozitii în cadrul Universitatii din Bucuresti;
reprezinta universitatea la evenimente de profil nationale si internationale;
organizeaza Zilele Carierei si diverse evenimentele de cariera atat in facultati cat si la nivel de universitate;
deruleaza programe de interes pentru studenti, in colaborare cu companii partenere, atat pentru studentii romani cat si pentru cei straini; deruleaza programe de cazare alternativa;
deruleaza proiecte in parteneriat cu institutii publice si private, in interesul studentilor;
conduce cercetari cu implicarea mediului de afaceri si a studentilor.

Facultatea de Matematica si Informatica

Facultatea de Matematica si Informatica (FMI) este implicata in proiecte la care au aderat cei mai importanti actori de pe piata privata, din domeniul IT.

fmi.unibuc.ro